Iskolde Troense

Date
feb, 12, 2021

Vinteren er blevet streng. Haverne er dækket af sne og is, og planterne bøjer sig ned mod jorden for at beskytte sig mod kulden. Til gengæld løfter jeg hovedet og søger ud i landskabet omkring Troense for at gå på opdagelse i et fantastisk is-landskab.

Særligt på kyststrækningen langs med Svendborgsund har havis lagt sig omkring siv og strå, så de får et dramatisk udtryk. Haverne ved de yndige strandhuse langs kysten omdannes til et lidt uhyggeligt is-landskab som i et eventyr.

Moler og broer er fyldt med istapper. Det er som om at isen hænger til tørre.

Og så kan man finde genkendelige ting, der bliver lidt uhyggelige, når de pakkes ind i is – som denne trappe der forbinder en ellers yndig have med stranden.

Træernes silhuetter mod vinterhimlen er også så bjertagende smuk.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.