Æbletærte med lime og marcipan

Date
mar, 08, 2021

Jeg undrer mig over, at kasserne med cox-orange æblerne stadig holder, selvom de har været dybfrosne. De har stået ude under halvtaget og blev pakket ind i spejdertæpper, men det var ikke nok til at holde frosten fra dem. Efter de er tøet op, er de blevet lidt bløde, men har stadig den søde, krydrede smag. Syren er væk, så jeg må tilsætte den på anden vis med lime til denne æbletærte.

Jeg er ivrig efter at bruge depoterne op af råvarer fra haven. De fleste valnødder kan stadig spises, selvom de er fra forrige år, og de kommes også i tærten, for æbler, lime og valnødder er så god en kombination. I hver anden valnøddeskal er der bingo, resten kasseres.

Ingredienser:

Mørdej:  

150 gram mel

100 gram smør

75 gram flormelis

1 æg

Fyld:

150 gram marcipan

150 gram sukker

150 gram smør

3 æg

3 spsk. hvedemel

1 økologisk eller usprøjtet lime

50 gram valnødder

6 – 8 æbler

Sådan gør du:

Mørdej: Mel og smør smuldres sammen, flormelis tilsættes og smuldres med. Dejen samles hurtigt med et æg og stilles på køl i en halv time.

Imens tilberedes fyldes. Marcipanen rives på en rivejern. Den blandes med sukker og smør, hvorefter æggene røres i et ad gangen skiftevis med hvedemel.

Valnødderne hakkes, og blandes i marcipanmassen sammen med skal og saft fra limefrugten.

Mørdejen rulles ud og lægges i en tærteform. Mandelmassen fordeles på tærtebunden og forbages i 20 minutter i en 200 grader varm ovn.

Imens gøres æblerne klar. De skylles, udkernes, skæres i både, fordeles taglagt på den forbagte tærtebund og bages færdig ved 200 grader i 30 minutter.

Tærten serveres lun med cremefraiche eller flødeskum til. 

Helle Troelsen

1 Comment

  1. Svar

    Karina Simonsen

    marts 8, 2021

    Nøj, hvor lyder det godt. Den må prøves!

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.