Drumsticks er små, dekorative kugler i en buket

Date
mar, 08, 2021

I denne uge har jeg taget et bundt ”Drumsticks” (Craspedia globosa) fra mit depot af tørrede blomster, og blandet dem med planter med smukke frøstande.

I min søgen efter favoritter til årets buketter kom denne blomst ind som en sikker vinder. Derfor har jeg købt et par frøposer, og jeg har også taget frø af egne dyrket i haven. Jeg vil nemlig være helt sikker på, at det skal lykkes, når jeg i løbet af marts måned forspirer denne blomst inden for i vindueskarmen.

Den kan også sås direkte på voksestedet fra slutningen af maj. Drumsticks er ikke så hårdfør en staude, men den kan, i modsætning til mange andre stauder, man sår nu, allerede nå at blomstre i år. Vil man have den til at overvintre i Danmark, og har man en hård vinter, som vi havde i år, så skal den vinteropbevares i drivhuset. Den kan godt tåle lidt frost. Derfor dyrker jeg den altid i krukker, der kan flyttes ned i drivhuset, når der er udsigt til hård frost.

Det, jeg er vild med hos ”Drumsticks” er, at blomsterne ikke ændrer farve eller form, når de tørres. Man kan faktisk ikke se forskel på dem, hvad enten de bruges i friske buketter om sommeren eller i tørrede buketter om vinteren.

Den kuglerunde form på blomsten gør den meget markant i ugens tørrede buket. Den lyser op som små sole på stilke og er vældig fin sammen med de runde frøstande fra prydløg ”Schubertii”, runde tørrede hyben fra rosen ”Tumbling Waters” samt runde frøstande fra høstanemoner.

Det har jeg brugt til buketten

Drumsticks

Montbretia

Høstanemone

Hyben fra rosen Tumbling Waters

Aks fra Lampepudsergræs “Red Head”

Russisk mandstro

Prydløg Allium ”Schubertii”

Kæmpeverbena

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.