Gå på jagt efter snegle og deres æg

Date
mar, 08, 2021

Under sten, brædder, bunker af blade og brændeknuder leder jeg efter dræbersnegle og snegleæg, for fanges de nu, mindskes bestanden af snegle betydeligt hen over sommeren.

Når det bliver lidt varmere i vejret, vågner sneglene op, og så napper jeg flere under plader, jeg lægger ud langs med georginebedet og nede ved komposten. For her er større forekomst af snegle. Her har de levet i sprækker i jorden og under gammelt plantemateriale i ly for vinterens kulde.   

Jeg beholder leopardsneglene – også kaldet kældersnegle – der er grå og sortstribede, for det siges, at de udkæmper dræbersneglene og faktisk spiser dem og deres æg.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.