Genbrug friske krydderurter fra potte

Date
mar, 22, 2021

I butikkerne er der efterhånden et stort udvalg af friske krydderurter i potte. Persille, purløg, oregano, mynte, timian og andre urter som kan plantes ud i haven her i foråret, når faren for nattefrost er ovre. Man skal blot huske at bevare hjerteskuddet af planten, hvorfra nye skud vokser frem.

Senere på foråret kan man genbruge basilikum fra potten, dele planterne fra hinanden og plante dem i drivhuset under tomatplanterne. Kapper man toppen af skuddene, så forgrener basilikumplanten sig, og så er der rigeligt at høste af hele sæsonen fra blot en enkelt potte fra supermarkedet. Desuden skulle basilikum holde fluer og myg væk.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.