Rabarbermuffins pyntet med spiselige blomster

Date
mar, 22, 2021

Denne opskrift på rabarbermuffins bringes her mest til ære for pynten. Dertil skal dog siges, at rabarbermuffins er en klassiker hos os. Snart kan man plukke de lange blege stængler, der har vokset nede under rabarberklokkerne og de er så fine i smagen, at de er bedst i kager. Mange besøgende i Troensehaven under Åben Have har smagt rabarbermuffins fra kaffeboden.

I denne opskrift får de et lag glasur med appelsin og pyntes med spiselige blomster. Jeg bruger hornvioler, der her i foråret blomstrer i bedene i haven, men som også kan købes i velassorterede butikker og på nettet. Det er vigtigt, at man kun bruger usprøjtede hornvioler beregnet som fødevarer. Dem man køber i potter, er for det meste sprøjtede og er fyldt med pesticider. Så hold jer fra dem.

Ingredienser:

250 gram smør

250 gram sukker

4 æg

300 gram hvedemel

1 tsk bagepulver

100 gram hvid chokolade

75 gram mandler

250 gram rabarber

Sådan gør du:

Smør og sukker piskes luftigt. Æggene tilsættes et ad gangen. Vend bagepulver i hvedemelet. Smut mandlerne og hak dem groft. Hak den hvide chokolade fint og bland rabarber, mandler og chokolade sammen med melet. Vend det forsigtigt sammen med æggeblandingen.  

Kom dejen i store muffins-forme af papir der placeres i en fast bageplade med 12 huller beregnet til muffins. Ellers vil det splatte ud. Fyld formene ⅔ op og bag dem midt i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 25 minutter eller til de er gyldne.

Når de er kølet af, smøres de med glasur lavet af flormelis og appelsinsaft. De pyntes med spiselige blomster såsom sprøjtefrie hornvioler, men andre spiselige blomster kan også bruges.

Helle Troelsen

2 Comments

 1. Svar

  Carrie

  april 16, 2021

  Are you able to provide an English translation of all of your recipes?
  I would love to try them.

  Thank you. Dana
  , Carrie

  • Svar

   Helle Troelsen

   april 16, 2021

   Dear Carrie
   No I am sorry. It is too much work for me. My homepage is a danish version, and will not be translated. You can make a google translate.

   Best regards from Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.