Denne opskrift på rabarbermuffins bringes her mest til ære for pynten. Dertil skal dog siges, at rabarbermuffins er en klassiker hos os. Snart kan man plukke de lange blege stængler, der har vokset nede under rabarberklokkerne og de er så fine i smagen, at de er bedst i kager. Mange besøgende i Troensehaven under Åben Have har smagt rabarbermuffins fra kaffeboden.
I denne opskrift får de et lag glasur med appelsin og pyntes med spiselige blomster. Jeg bruger hornvioler, der her i foråret blomstrer i bedene i haven, men som også kan købes i velassorterede butikker og på nettet. Det er vigtigt, at man kun bruger usprøjtede hornvioler beregnet som fødevarer. Dem man køber i potter, er for det meste sprøjtede og er fyldt med pesticider. Så hold jer fra dem.

Ingredienser:
250 gram smør
250 gram sukker
4 æg
300 gram hvedemel
1 tsk bagepulver
100 gram hvid chokolade
75 gram mandler
250 gram rabarber
Sådan gør du:
Smør og sukker piskes luftigt. Æggene tilsættes et ad gangen. Vend bagepulver i hvedemelet. Smut mandlerne og hak dem groft. Hak den hvide chokolade fint og bland rabarber, mandler og chokolade sammen med melet. Vend det forsigtigt sammen med æggeblandingen.
Kom dejen i store muffins-forme af papir der placeres i en fast bageplade med 12 huller beregnet til muffins. Ellers vil det splatte ud. Fyld formene ⅔ op og bag dem midt i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 25 minutter eller til de er gyldne.
Når de er kølet af, smøres de med glasur lavet af flormelis og appelsinsaft. De pyntes med spiselige blomster såsom sprøjtefrie hornvioler, men andre spiselige blomster kan også bruges.