Nu kan sidste hold frø sættes til forspiring

Date
apr, 05, 2021

Squash, agurk, melon og græskar er de mest kuldskære grøntsager i haven. De skal først plantes ud i haven i slutningen af maj eller starten af juni, hvor jordtemperaturen er over 12 grader.

Hvis de forspires for tidligt, vil de blive ranglede og skrøbelige planter, når de plantes ud, med mindre man opsætter vækstlys. Men nu er der dagslys nok til at de kan forspires og man kan undlade vækstlyset, når de er spiret frem.

Bønner er også kuldskære og kan forspires sidst i april i drivhuset, hvis man vil have en tidligere høst. Det kan være nødvendigt at beskytte dem mod kulde ved at tildække så-jorden med fiberdug.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.