I april er misteltenens frø modne til at blive podet. Frø fra mistelten spirer bedst på samme træsort, som moderplanten selv har snyltet på. Har den snyltet på et æbletræ, så skal frøet podes på et æbletræ.

Frøet podes umiddelbart efter, at det er høstet, og helst ikke senere end et døgn efter, for da mister det spireevnen. Når frøet høstes, puttes det straks i en lystæt pose og direkte ned i lommen. For lys påvirker frøets spireevne negativt.

De modne frø mases ind i et grenhjørne på værtstræet, eller på en gren af en fingers tykkelse.

I løbet af en måneds tid vil frøet spire, men først næste sommer vil de to første kimblade vise sig.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.