I havens hvide bed står nu påskeklokkerne og blomstrer. Der er fyldte, dobbelte og nogle med præstekraver. De kigger nedad, men ikke særlig længe, for jeg har været ude og plukke en kurv fuld til ugens buket, der er en krans. I det hvide bed blomstrer også lige nu perlehyacinter, hyacinter, fuglemælk, hvid kugleprimula, rosenprimula og storblomstret primula. Hvide og lysegule hornvioler har jeg lige plantet ud i bedet, for der var nogle huller, der krævede lidt kulør. Der nuppede jeg lige en håndfuld blomster med.

Bag bedet står krukker med skimmia. Her klippede jeg lidt kviste med blomster af som røg med ned i kurven.

Sikken duft der bredte sig i køkkenet, da jeg befriede de lange stilke af hyacinter for blomster.

Blomsterne er arrangeret i en krans af oasis, som jeg først gjorde fugtig. Jeg lavede huller i oasis med en blomsterpind, inden blomsterstilkene blev arrangeret i kransen.

Det har jeg brugt til kransen

Hvide påskeklokker i forskellige sorter

Fuglemælk

Hornvioler

Skimmia

Kugleprimula

Rosenprimula

Hvid storblomstret primula

Perlehyacinter

Hyacinter

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.