Bedene bugner af forårsblomstrende løgplanter og tidlige stauder. Det hele er så lysegrønt og farvestrålende, og det er umuligt at nå at nyde hver enkelt lille, bedårende blomst.

Jeg fik øje på vårfladbælg, der er så undselig, som den står der mellem struttende og larmende tulipaner og påskeliljer. Kugleprimula har heller ikke svært ved at gøre opmærksom på sig selv, men det har derimod den lille miniature påskelilje ”Narcissus Minnow”, der gemte sig bag et slør af himmelblå forglemmigej.

Jeg ledte ellers efter hundetand, og kunne konstatere, at de endnu kun står med knop. Til gengæld fik jeg øje på en særlig vibeæg ”Frittalaria Michailovskyi”, som jeg plantede i efteråret. Den stod midt i en spirende knopurt og gjorde ikke noget væsen af sig.

Dette sammensurium af blomstrende forår gav mig inspiration til ugens buket. Det ligner næsten et blomstrende tapet med de små buketter, arrangeret i grønne glasvaser på et aflangt fad. Her står de til skue på rad og række, og så kan man rigtig nyde detaljerne i hver enkelt blomst.  

Fra venstre til højre ses:

Mørk tulipan ”Merlot”

Vårfladbælg sammen med lilla kobjælde

Påskelilje ”White lady” og hasselgren

Gule blomster fra bispehue ”Frohnleiten”, tulipanen ”Purissima” og påskelilje ”Minnow”

Påskelilje ”White lady ” sammen med vibeæg ” Michailovskyi”

Små himmelblå blomster fra kærmindesøster

Blå perlehyacinter af en bredbladet og høj type sammen med hasselgren

Mørk bordeaux vibeæg sammen med pink kugleprimula

Hvid almindelig vibeæg sammen med påskeliljen ”Thalia” og hvide forglemmigej.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.