Rabarber cheesecake

Date
maj, 03, 2021

Denne opskrift på rabarber cheesecake er en af mine favoritter. Det kan ses på den plettede, håndskrevne lap papir, som jeg fiskede op af mit kartotek med yndlingsopskrifterne. 

Nu er det for alvor rabarbersæson. Og det er med at nyde deres saftige stængler i alverdens retter. Rabarber anvendes mest som en frugt i kager og desserter, men er botanisk set en grøntsag. Den kræver noget sukker for at glide ned, men dens smag matcher så fint til både det søde og det salte køkken. Når vi rigtig kan vælte os i rabarber, så laves der rabarberkompot med ingefær, der er så lækkert til en sprødstegt kylling og nye kartofler.   

Rabarber indeholder oxalsyre, der kan få slimhinderne i munden til at føles tørre. Der er mindst oxalsyre i forårstiden og frem til midsommer. Derefter er koncentrationen større, hvorfor man ikke bør spise så mange rabarber efter sankthans.

Så det er nu, der skal høstes, bages og kokkereres med rabarber.

Ingredienser til rabarber cheesecake

Bund:

250 g digestive kiks

75 g smør

Fyld:

350 g rabarber

2 dl vand

100 g sukker

4 blade husblas

400 g flødeost naturel

1 vaniljestang

3 spsk sukker

3 æggehvider pasteuriserede

3 spsk sukker

Pynt:

2 dl. rabarbersaft

3 blade husblas

Sådan gør du

Smelt 75 g smør, knus digestive kiksene og rør dem sammen med smørret. Pres det ud i bunden af en springform.

4 blade husblas udblødes i koldt vand.

Rabarberne skylles og skæres i små stykker. De koges møre sammen med 2 dl. vand og 100 g sukker. Tag det af varmen og si mosen, så der løber 2 dl saft fra. Stil saften til side.

Den opblødte husblas knuges fri for vand og puttes i den varme rabarbermos, hvor der røres godt rundt imens den smelter. Stil mosen til afkøling.

Imens røres flødeosten sammen med 3 spsk sukker og kornene fra 1 vaniljestang, hvorefter den afkølede rabarbermos røres i.  Æggehvider og 3 spsk sukker piskes stive og vendes forsigtigt i til sidst. Hæld det over kiksebunden og stil kagen i køleskabet. Her skal den hvile i mindst et par timer.

Læg 3 blade husblas i blød i koldt vand. Rabarbersaften lunes let. Den må ikke være varm. Den opblødte husblas knuges fri for vand og puttes i rabarbersaften som forsigtigt hældes over kagen, hvor det stivner som et rødt dekorativt gelelag.  

Pynt eventuelt med spiselige blomster.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.