Smoothie med skvalderkål

Date
maj, 10, 2021

I bededagsferien blev planteskolen luget igennem for skvalderkål. Min søn hjalp til, og han forundredes over hvilket filter af rodnet, der havde infiltreret jorden over og under ukrudtsdugen. Over ukrudtsdugen løb baner af rødder ligesom et motorvejsnet med afkørsler, der gik i flere retninger. Nede under ukrudtsdugen var filteret så tæt, at det nærmest var som elledningerne mellem bygninger i indiske slumkvarterer. Det var næsten umuligt at forfølge en rod for at finde hoved og hale i den. 

Vi blev trætte og så var det, at jeg fandt på at lave en vitaminbombe af en smoothie baseret på de sunde, spæde blade fra skvalderkål.

Skvalderkål er ikke blot ukrudt, det er en fin staude som i tidernes morgen blev importeret til Danmark som smuk bunddækkende plante. Det skal jeg så lige love for at den er. Men det er også en sund og nærende grønsag der kan tilberedes som spinat. Det er især nu, hvor blade er spæde og lysegrønne, at de smager fantastisk tilberedt i køkkenet. Jeg napper da også i ny og næ et par blade imens jeg luger, og spiser dem al dente med stort velbehag. Når de senere på sæsonen er blevet grove, så går glansen af smagen og konsistensen.

Ingredienser til 2 store glas

2 store håndfulde spæde skvalderkålsblade

1 frisk mango

1 æble

Saft fra 1 lime

3 dl koldt vand

Isterninger

Sådan gør du

Pluk de spæde skvalderkål og pil de grove stængler fra. Skyl dem og put dem i en blender sammen med 1 banan, mango, æble, limesaft og vand. Blend til det bliver en lind smoothie. Hvis den er for tyk, så hæld lidt mere vand i. Sæt den på køl og server med isterninger.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.