Mørke toner i et lysegrønt forår

Date
maj, 17, 2021

Når man kigger ned over haven, møder blikket alt det lysegrønne i nyudsprunget løv på træerne og spæde stauder, der skyder op overalt i bedene. Ind mellem alt det grønne er der et farveflor i løgplanterne. De changerer fra hvidt, over gult til rosa, lilla, rødt og næsten sort. Går man ned bagerst i haven, er det den rødbladede hassel, man får øje på.

Jeg har ofte brugt kviste fra rødbladet hassel i mine buketter, for den har så dyb en farve, at det næsten er svært at bestemme om den er bordeaux eller brun. Den har dannet inspiration til ugens buket, så jeg måtte gå på hugst efter tulipaner i mørke og mættede farver, der kan matche det mørke løv hos hasselen. Orange, purpur, sorte og rødbrune farver hos udvalgte sorter af tulipaner kom med i kurven, men det blev næsten for tungt. Derfor plukkede jeg de sarte sommerhvidblomme med hvide, små klokker, der sidder på stilke. Limefarvede vortemælk kom også i kurven, for de giver et frisk pift til den ellers tunge buket.

Det har jeg brugt til buketten

Grene fra rødbladet hassel

Sommerhvidblomme

Vortemælk

Tulipaner af sorterne “Queen of night”, “Ballerina”, “Don Quichotte”, “Merlot”, “Slawa” og “Burgundy Lace”.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.