For nogle år siden plantede jeg et par skovmærke under løvtræerne i skovbedet. Den har nu bredt sig som et tæt tæppe og gror ind i andre skovplanter, dog uden at kvæle dem, for skovmærke er så fin og let.. Den får små, hvide blomster, der blomstrer lige nu og et stykke ind i juni måned. Den kan findes i løvskove, hvor der også gror anemoner, for de holder af fugtig, muldrig skovbund. 

Skovmærke er rigtig god i snaps. Den giver en fyldig smag med mandel- og vaniljetoner, men den skal lige lagres mindst to måneder.

Ingredienser til en flaske snaps

30 stængler skovmærke med blomst

70 cl Klar Brøndum Snaps eller smagsneutral Vodka

Sådan gør du

Skovmærke plukkes fra maj måned i løvskove.

Fyld en flaske op med skovmærke og hæld alkohol over.

Stil flasken i køleskabet i fem dage, hvorefter den filtreres og hældes på en fin flaske.

Derefter opbevares den mørkt og gerne køligt.

Den kan allerede drikkes efter otte uger, hvor den er mild og frisk. Når den har lagret i flere måneder og vi er nået hen på efteråret, så er den blevet fyldig og rund og mandel- og vaniljetonerne træder tydeligt frem.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.