Rabarbertrifli med makroner og rørt creme fraiche

Date
maj, 31, 2021

Så længe det er rabarbersæson, er det bare med at spise løs af dem indtil Sankt Hans. Dog er der en undtagelse. I år har jeg nemlig plantet nye sorter af rabarber, og det er så fristende at trække stilke, for der er mange på planterne. Men de har endnu ikke etableret sig, for rødderne er stadig tilpasset et liv i en urtepotte. De har ikke fået den karakteristiske tykke og grove rod, der gør den så stærk og livskraftig, at man næsten ikke kan tage livet af en rabarberplante.

Jeg har prøvet at grave en rabarberplante op og delt den tykke rod i flere stykker og genplantet dem. Efter lidt tid skød de med nye skud og voksede lystigt videre. Det kalder jeg en overlevelsesdygtig plante. De nye planter skal have tid og fred til at samle energi, så de kan udvikle kraftfulde rødder, der sikrer deres overlevelse i mange år fremover.

Rabarbertrifli er min favorit dessert. Særligt når den laves af helt friskhøstede rabarberstilke. Jeg bruger gerne jordbærrabarber, der har røde gennemfarvede stilke. Det giver så flot en farve til desserten, og man kan lave den bolchestribet ved at lægge rabarberkompot og cremefraiche i flere lag.

Rabarber smager skønt med mynte, derfor har jeg brugt de spæde mynteblade som pynt på toppen.

Ingredienser til 4 personer

Jordbærkompot

7 lange stilke jordbærrabarber. Er de små skal man bruge det dobbelte.

½ dl vand

½ dl sukker

Portvinsmakroner

8 makroner

8 spsk.  portvin

Rørt cremefraiche

2 dl. cremefraiche 18%

½ stang vanilje

Sådan gør du

Skær bladene af rabarberstilkene. Skyl dem og skær dem i ½ cm tykke skiver. Rabarberne koges ved svag varme med vand og sukker til de er møre. Overskydende vand hældes fra og gemmes til at styre kompottens konsistens. Rabarberne stødes let med et piskeris og stilles på køl.

Vaniljekornene skrabes ud af stænglen og vendes rundt i cremefraichen.

Makronerne knuses i bunden af dessertglasset, som rabarbertriflien serveres i, og portvin hældes på.

Der fyldes ovenpå med rabarberkompot og rørt cremefraiche i 4 ensartede lag. Desserten pyntes med en myntekvist. Serveres straks.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.