Bundter af evighedsblomster hænger under loftet i carporten. Her skal de tørre til vinterens buketter. Det var en stor fornøjelse sidste vinter at hente blomster på depotet i alle mulige farver og binde dem til buketter.

Men de er også ret uimodståelige lige nu, hvor de står knitrende friske i skærehaven og bare inviterer til, at man plukker løs af dem og binder dem i friske blomsterbuketter. Jeg vælger at sætte denne buket i vand i to ens vaser, så de kan holde sig friske og oprette. Skal blomsterne tørres, så skal de hænge med hovederne nedad for ikke at komme til at nikke.

Sommerblomster skal høstes løbende før de sætter frø, og det gælder også for de mange forskellige slags evighedsblomster. Hvis man lader dem gå i frø, så stopper de med at sætte nye blomsterskud, for så har de gjort deres arbejde – at sikre afkommet.

Jeg har tilføjet lidt stauder til denne buket, for russiske mandstro og brudeslør egner sig også fortrinligt til at tørre.

Det har jeg brugt til buketten:

Rosa dusksalvie – Salvia viridis

Stor evighedsblomst – Helichrysum Monstrosum ”Salmon rose”

Russisk hindebæger – Limonium Suworowii

Hindebæger/Statice – Limonium sinuatum

Papirsblomst – Xeranthemum annuum

Rosenvinge – Helipterum roseum

Celosia ”Flamingo feathers”

Russisk mandstro – Eryngium planum

Brudeslør – Gypsophila Paniculata

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.