Tomatsalat med mozarella og stegte squashblomster

Date
aug, 09, 2021

Den vigtigste ingrediens i denne ret er de stegte squashblomster.

En squashplante får han og hunblomster. Begge er gule og store. Hunblomsten sidder for enden af en ansats til en frugt, der ses som en fortykkelse bag blomsten. Hanblomsten sidder på en tynd lang stilk.  

Jeg plejer altid at drukne i squash. De vokser sig hurtigt store, og så er de ikke så interessante at spise. Så de ender som regel som hønsemad eller på komposten. Jeg behøves ikke alle de frugter. Halvdelen på en plante vil være nok. Derfor har jeg ingen dårlig samvittighed, når jeg i denne sommer næsten har ribbet squashplanterne for hanblomster. De er nemlig så utrolig lækre at spise, for de er kødfulde og smager skønt henad nødder, når de ristes på en pande i olivenolie.

For at squashplantens frugt udvikler sig og bliver stor, skal den bestøves. De gule blomster tiltrækker insekter, som gør bestøvningsarbejdet, når de flyver fra han- til hunblomsterne. Jeg har endnu ikke oplevet, at frugtsætningen er gået i stå, selvom jeg plukker løs af hanblomsterne.

Squashblomsterne lægges på en bund af søde, solmodne tomater, mozzarella, hvidløg, grillede squash og basilikumblade.

Ingredienser til 4 personer

300 gram solmodne tomater, gerne cherry- eller cocktailtomater

2 fed hvidløg – finthakkede

2 små squash

En buket squashblomster, så mange man har

2 kugler mozzarella

Et lille bundt basilikumblade

God olivenolie

Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Tomater og mozzarella skæres i skiver. Hvidløg hakkes fint og basilikumbladene hakkes groft.

Squash skæres i tynde skiver og ristes i olivenolie på en grillpande eller grilles på en grill og drysses med lidt salt.

Squashblomsterne steges let på en varm pande i olivenolie. De skal kun have få sekunders stegetid, til de tager lidt farve.

Ingredienserne lægges i lag med squashblomsterne øverst. Der dryppes lidt ekstra olivenolie over og krydres let med friskkværnet peber og lidt salt.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.