Kombinationen af farverne orange og bordeaux kan noget. For mig er det indbegrebet af august. Her falder de varme, gyldne farver så flot ind og skaber associationer til indian-summer og høstklare kornmarker. Derfor har jeg i denne buket tilføjet ægte hirse, der hænger med sine grønne og bordeaux aks blandt orange og bordeaux georginer, mørke rævehaleamarant og smukke purpurfarvede blomster fra prydoregano ”Herrenhaüsen”. Denne krydderurt spiser jeg ikke af, men dyrker den for de smukke blomster på lange stilke. Den blomstrer lige nu i mine tørkebede på den sydvendte del af haven. For den klarer tørke ret godt.

Til gengæld har det været lidt op ad bakke med at få georginerne store og kraftige i år. De er stadig ret kortstilkede fordi de har manglet vand i flere uger. Så jeg har givet buketten højde med bl.a. orange montbretia.

Jeg vander i princippet ikke prydbedene i haven, heller ikke når sommeren er så tør som i år. Kun køkkenhave og krukker får vand.

Ægte hirse og rævehaleamarant har sået sig selv i georginebedet, og det er jeg taknemmelig. For hvor klæder de hinanden så fint.

Det har jeg brugt i buketten:

Orange, bordeaux og purpurfarvede georginer

Rævehaleamarant

Ægte hirse

Prydoregano ”Herrenhäusen”

Montbretia

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.