Man kan hurtigt få for mange og for store squash. Jeg forundres ofte over alt det frugtkød en enkelt squashplante kan producere. Ulempen med dem er, at jo større frugterne bliver, jo kedeligere smager de.
Det er bedst at spise dem, når de er små og faste. Men så skal man også være over planten jævnligt, for ellers løber squashens grokraft fra os, og pludselig er der en lår-tyk frugt på ½ meter. I morges fandt jeg en, der havde gemt sig under et blad. Knap så stor var den, men den kunne bruges i en kage.
Squash er rigtig god i en skærekage, for den gør kagen svampet og lækker. Den tilfører ikke så meget smag, så derfor skal der tilsættes en masse krydderier. Nu er jeg sådan skruet sammen, at jeg skal have noget at tygge på. Jeg har svært ved mad, der er for blødt. Nødder er fortrinlige til at give en crunchy konsistens. I denne opskrift har jeg tilsat hakkede hasselnøddekerner.
Kagen smager henad krydderkage eller gulerodskage. Derfor smøres den med flødeostecreme tilsat lage fra et glas syltede kumquat. Kumquat dyrker jeg i krukke i drivhuset. Man kan også tilsætte flormelis og revet citronskal.
Ingredienser til en lille bradepande
3 æg
300 gram sukker
350 gram revet squash
350 gram mel
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
2 tsk kanel
2 tsk stødt ingefær
75 gram hakkede hasselnøddekerner
200 gram smeltet smør
Flødeostecreme:
300 gram flødeost
3 spsk. Kumquat sukkerlage
Eller 3 tsk flormelis tilsat 3 spsk. friskpresset citron.
Sådan gør du
Æg og sukker piskes til en luftig æggesnaps. Squashen rives groft. Melet blandes med bagepulver, vaniljesukker, kanel og stødt ingefær. Mel og revet squash røres i æggesnapsen, og de hakkede hasselnødder og smeltet smør vendes i.
Dejen fyldes i en lille smurt bradepande og bages ved 200 grader i 50 – 55 minutter.
Flødeosten røres sammen med sukkerlage eller flormelis og citronskal. Når kagen er bagt og afkølet, smøres flødeostecremen ovenpå. Kan pyntes med syltede kumquats og mynteblade eller lidt revet citronskal.