Forleden plukkede jeg en buket med smukke, matchende blomster fra skærehaven. Ved nærmere eftertanke indgik der landenavne og navne på kontinenter i blomsternes sortsnavn. Så gik jeg ellers på opdagelse efter planter i haven, der har navne efter de 7 kontinenter. Det er i hvert fald, hvad vi har lært i folkeskolen, at kloden opdeles i 7 kontinenter.
Men jeg har i min søgen efter svar på opdelingen af kloden i kontinenter erkendt, at den åbenbart deles op på forskellige måder, alt efter hvor man er bosat i verden, eller hvordan man ellers anskuer en klodes opdeling, om det er geologisk, geografisk, kulturelt, klimatologisk eller biologisk.
Hvis jeg skulle opdele kloden i kontinenter efter, hvor mange sorter med kontinentale navne jeg har i haven, så er der 6.
Europa repræsenteres med en staudefloks af sortsnavn ”Europa”, Asien med sommerblomsterne russisk hindebæger og kinesisk hundetunge. Afrika repræsenteres med afrikansk lilje – også kaldet skærmlilje, der dyrkes i krukker. Nordamerika og Sydamerika slås sammen og danner navn til en bemærkelsesværdig sommerblomst – amerikansk knopurt. Det var straks sværere med Antarktis, men jeg kom i tanke om, at jeg har en antarktisk sydbøg med fine, små blade, der kan bruges som grønt fyld i buketten.
Oceanien omfatter Australien og New Zealand, og her måtte jeg ind i stuen og hente blade fra Kænguru bregne (Microsorum ”Diversifolium”), der naturligt vokser i Australien. For mig er Australien lig ”Kænguruland”, så den holder lige – i mit univers. Det kunne have været en New Zealandsk hør, men den vil stikke helt af i buketten og lave alt for meget ballade op imod alle de fine, sarte pastelfarver.
Når alle disse planter sættes sammen, danner de en smuk og harmonisk buket i afstemte farver og former. Tænk hvis alle klodens kontinenter spillede lige så godt sammen som i denne buket, så ville verden se helt anderledes ud.