Et flagrende blomstertapet

Date
aug, 30, 2021

Jeg kunne fylde utallige vaser med farvestrålende blomster fra haven, fordi der lige nu er så mange. Jeg kunne også vælge at proppe vaserne med blomster, så de næsten ikke kan komme til for hinanden. Men det er med at begrænse sig, også når det gælder buketter.

Der findes buketter til alle lejligheder. Nogle skal pryde et festligt dækket bord, andre skal præsentere sig smukt og iøjnefaldende, hvor folk passerer i en fart, som f.eks. i en velkomsthal eller foyer på et konferencehotel.

Ugens buket har jeg lavet til et særligt arrangement nemlig Åben Have, der holdes i denne weekend i Troensehaven. Her står den på skænken ved toilettet, hvor folk står i kø, og skal have noget smukt at kigge på imens de venter.

Det er et blomstertapet af sommerblomster, græsser og frøstande fra skærehaven. Der er noget at gå på opdagelse i, for hver blomst, græs og frøstand er så smuk i sin detaljerigdom.

Buketten er bygget op med forskellige former. Der er skærme fra gulerodsblomsten ”Dara”, hvor der både er en helt hvid, en rosa og en mørk purpurfarvet skærm. Der er forskellige Zinnia Frøkenhat med både enkelte og fyldte blomster i flere lag. De langstrakte aks ser man hos den etårige lampepudsergræs ”Rubrum” og almindelig hirse. De rosa lange slangeformede stængler er russisk hindebæger, der egner sig til tørring. Det samme gør den lille fjerdusk Celosia, der er så fin lagdelt. Frøstandene fra den hvide ”Jomfru i det grønne” ligner narrehatte, og de hvide halvkugler er blomster fra skabiosa som næsten ligner pudderkvaste.

Blomsterne er stukket i reagensglas, der står i et jernstativ.

Det har jeg brugt til buketten

Gulerodsblomst ”Dara”

Zinnia Frøkenhat i sorterne: “Queen red lime”, “Zinderella peach”, “Giant”, “Cresto”

Russisk hindebæger

Lampepudsergræs “Rubrum”

Almindelig hirse

Celosia Flamingo feathers

Frøstande fra hvid Jomfru I det grønne Hvid et-årig skabiose

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.