Frisk pasta med stegt kål og ristede mandler

Date
sep, 06, 2021

Kål er en særlig lækker spise når den bruges rå i salater og stegt i god olivenolie.  I denne ret har jeg brugt grønkål som jeg har stegt møre i olivenolie sammen med hvidløg, salt og peber. Egentlig kunne kålen serveres som tilbehør i mange retter, men her får den en fremtrædende rolle sammen med frisk pasta.

Pastaretter har vi importeret fra Italien, og derfor har jeg tilført denne ret de klassiske ingredienser fra det italienske køkken; frisk basilikum, bredbladet persille, hvidløg, olivenolie og rigeligt med friskrevet parmesan.

Jeg har brugt en wokgryde til at stege kålene i rigeligt med olivenolie. Den kogte pasta får også en omgang stegning sammen med kålene. Friske krydderurter, parmesanost og ristede mandler steges ikke med.

Det er også typisk italiensk at kombinere tilberedte og rå råvarer, hvilket gør retten frisk og varieret i smagen.

Ingredienser til 4 personer

500 gram frisk båndpasta

12 store grønkålsblade

2 fed hvidløg

3 spsk. god olivenolie

En håndfuld frisk basilikum

1 håndfuld bredbladet persille

50 gram mandler

Rigeligt med friskrevet parmesan i god kvalitet

Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Sæt en gryde med vand over og læg den friske pasta i det letsaltede og spilkogende vand. Lad det koge i 3 minutter eller til pastaen er kogt al-dente. Hæld vandet fra og stil pastaen til side.

Skyl og rib grønkålen. Skær den i mindre stykker. Pil hvidløgsfed og skær dem i små stykker. Pluk persillen og basilikumbladene fra stilkene, og hak dem groft.

Rist mandlerne på en tør, varm pande til de begynder at dufte. De skal være lysebrune indeni før de er tilstrækkeligt ristede. Køl dem af og hak dem groft.

Varm olivenolie op i en wokgryde og steg grønkålen sammen med hvidløg ved høj varme, imens der røres rundt. Smag til med salt og friskkværnet peber. Tilsæt den kogte pasta og evt. lidt mere olivenolie og vend det sammen i wokken. Lad det stege yderligere i 1 minut.

Server retten i den rygende varme wok. Drys med krydderurter, friskrevet parmesan og ristede, hakkede mandler.

En tomatsalat er god som tilbehør, da den frisker retten lidt op med syren og sødmen i de solmodne tomater.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.