Lægeverbena løfter buketten

Date
sep, 06, 2021

Jeg har aldrig prøvet at sige et bestemt plantenavn så mange gange på en weekend som i den sidste weekend i august, hvor vi afholdt Åben Have. Her var over 500 besøgende og næsten alle spurgte til navnet på en strittende, mørkløvet staude med lyslilla blomster. Verbena ”Bampton”, ”Verbena Bampton”, Verbena Bampton”…

Jeg fik denne smukke staude på hjernen i sådan en grad, at jeg ikke kunne komme udenom den, da jeg skulle sammensætte blomster til en buket. Navnet på stauden er Verbena officinalis ”Bampton” og den er en lægeverbena. Den får lange kviste med små blomster ude på spidsen, der giver planten et let, svævende udtryk, når den danner små øer rundt omkring i bedene.

I buketten er den sat sammen med laksefarvede blomster som hos flere slags georginer og zinnia frøkenhat. Verbena ”Bampton” klæder disse varme nuancer fra lys laks hos evighedsblomsten ”Salmon rose” til mørk koral som hos kertepileurten ”Speciosa”.

Buketten er sammensat af følgende blomster:

Lægeverbena ”Bampton”

Løvemund

Zinnia Frøkenhat i sorterne ”Queen red lime”, “Peach” og “Salmon rose”

Stor evighedsblomst “Salmon rose” – ja, det er samme navn som ovenstående

Rævehaleamarant i orange

Laksefarvede georginer (Ukendt navn)

Kertepileurt ”Speciosa”

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.