Haven er blevet kuglerund

Date
sep, 20, 2021

Man kan ikke se haven for bare kugler. Eller også har jeg fået kugler på nethinden, for øjet har det med at sortere og udvælge, hvad man har i søgelyset. Sådan er det med mange af livets forhold.

Jeg opdagede de fine små perler på aspargesplanterne, der havde samme gyldne farve som de kuglerunde frøstande på solhatten. Høstanemonerne har smidt kronbladene og står nu tilbage i bedene med små, runde frøstande på lange stilke. Tidselkuglerne er ved at smide kronbladene og inde under gemmer der sig en endnu mere metallisk blå kugle. Blandt georginerne er især pompon-sorterne runde og dem har jeg flere af i forskellige farver. Skabioser i hvide og sart rosa farver samt zinnia lilleput er også runde i både blomst og frøstand. Men så er celosia til gengæld ikke så rund, men den visner på så finurlig en måde, at spidsen af den ovale blomst beholder farven og bunden visner bort. Så er den også pludselig blevet rund.

Det har dannet inspiration til min runde buket i en rund vase. Man bliver næsten rundtosset af at kigge på den.

I buketten er brugt

Frøstande fra høstanemone

Frøstande fra purpursolhat

Asparges med frø

Celosia ”Flamingo feathers”

Georgine af pompon typen

Blå tidselkugle

Zinnia lilleput

Skabioser i hvide, creme og rosa farver med blomst og frøstande

Levkøj

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.