Paradisæblerne er knap blevet røde. Det er til gengæld de små hyben på rosen Rosa Multiflora – også kaldet ”Mariebær”. Hortensiabuskene er smukke med store rosa blomsterhoveder langs med hovedhuset, og lyngen står farvestrålende i krukker på bordet i stuen, og inviterer til at blive barberet til fyld i en efterårskrans. 

Måske er jeg lidt konservativ, for jeg synes at kranse hører den mørke tid til. Om sommeren plukker man buketter til havebordet og stuen, og om efteråret og vinteren pryder man døren til huset med en krans. Så nu er vi der, hvor den første efterårskrans er bundet.

Til kransen har jeg brugt

Stuelyng (Erica gracilis) – andet lyng kan også bruges

Små paradisæbler

Hyben fra roser

Mariebær – små hyben fra rosa multiflora

Hortensia

Blade fra mistelten

Kviste fra vindheks

Kviste fra eukalyptus

Lille halmkrans, ståltråd og matchende bånd.

Sådan gør jeg

Materialerne til kransen klippes i mindre stykker. Ståltråden bindes fast til kransen. Så tager jeg tre forskellige materialer– f.eks. hortensia, lyng og vindheks og laver en lille buket, som jeg vikler fast til halmkransen. Så tager jeg tre andre materialer – f.eks. en kvist med paradisæbler, mistelten og eukalyptus og vikler den fast til halmkransen under den første buket. Der går tre buketter til at dække en bane på forsiden af kransen. Sådan bliver jeg ved, til jeg er nået hele vejen rundt.

Ståltråden hæftes bagpå halmkransen, og der laves en lille lykke til at hænge kransen op med. Til sidst bindes et matchende bånd øverst på kransen.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.