Jeg har haft gæster af flere omgange de sidste par dage. Derfor har der været pyntet op med buketter. Særligt en af dem fik opmærksomhed, og det var denne pastelfarvede ultrafeminine buket. Det var naturligvis de kvindelige gæster, der faldt i svime over farverne og letheden i buketten, der mest består af nuancer fra hvid, over rosa til ferskenfarvet og med et snert af lyseblåt.

Det gør noget ved buketter, når de tilsættes græsser. Til denne har jeg brugt den etårige fontænegræs, der stadig sender friske lysegrønne aks og fortsætter med at gøre det til langt hen på efteråret. Det er min favorit blandt prydgræsser til buketter.

Jeg såede den ikke i køkkenhaven i år, men flyttede selvsåede planter fra stier og bede til flere rækker i køkkenhavens højbede. Det vil jeg blive ved med i årene der kommer, for de selv-sående planter er også de mest overlevelsesdygtige.

I buketten er der brugt

Fontænegræs

Zinnia Giant

Zinnia lilliput

Georginer ”Break out”, ”Watermelon” og ”Sakura Fubuki”

Løvemund

Hvid statice

Honningurt

Sommerfloks “Blushing bride”

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.