På et aflangt fad har jeg placeret grønne flasker og vaser i forskellige højder. De fyldes med blomster, blade og kviste fra haven. En dominerende farve er pink og bordeaux, hvilket er valgt som grundfarve i buketterne.

Når det hele arrangeres på denne måde, er det fint også at kombinere forskellige former i blade, aks, frø og blomster. Nogle sidder på korte stilke, andre på lange stilke. Det giver en opbygget, samlet dekoration, der fungerer i flere etager. Dertil kommer forskellige højder på vaserne til sin ret.

Den øverste etage dannes af staudehirse ”Rotstrahlbusch” med mørke strå og aks, flodtidsel med bordeaux blomster, frøstande som kugler fra høstanemone samt stedsegrønne mosbregner, der danner en viftende, fjerlignende stilk. Den mellemste etage dannes af aks fra elefantgræs ”Red chief”, kviste af benved med orange-pink frøstande og blade, den mørke kærtepileurt ”Blackfield” og mørk stjerneskærm ”Star of beauty”.

Den nederste etage dannes af mørke blade fra alunrod ”Purple palace”, stjerneskærm ”Claret” på kort stilk, høstasters ”Alma Pötschke”, rosen ”Rhapsody in blue” og en kvist af mørk lundvortemælk ”Purpurea”.

I bunden af fadet snor lange stængler af sølvnyresnerle sig, der er kravlet ud af sin krukke på træterrassen og har slynget sig hele vejen langs med den, for så at slå rod i bedet nedenfor. Den er ikke hårdfør, så den blev hevet op og bruges som bund i dekorationen. 

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.