Den bedste buket man kan tænke sig, kan man få, når man i det sene efterår finkæmmer haven for blomster, der ikke burde blomstre nu. Det er de sejeste af slagsen, som bare synes, at man skal trodse kulde og mørke, og i stedet lade som om, at sommeren ikke er slut. Det er en fest at gå ud og plukke riddersporer, lavendler, lodden løvefod, stjerneskærm og jakobsstige, for blot at nævne nogle.

Jeg kunne også have stukket lidt forskellige roser i buketten, men de vil traditionen tro blomstre lige til jul, og så skal man jo vente med den fornøjelse, når man trænger til lidt friske blomster i den mørkeste tid på året.

Disse blomster plukkede jeg i dag

Blå og hvid ridderspore

Forårsvortemælk

Jakobsstige

Stjerneskærm

Lavendel

Bjergknopurt

Gul og rosa røllike

Makedonsk blåhat

Russisk mandstro

Lodden løvefod

Engstorkenæb

Gåseurt

Hvid sporebaldrian

Torskemund

Rasleblomst

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.