Hybenkrans til juledekorationen

Date
dec, 12, 2021

Det er ret trendy med kranse bundet af rosenpeber. Fine er de, men også ret pebrede i pris. Jeg synes, at små kuglerunde hyben fra rosenbusken Tumbling Waters giver en lige så køn krans. Og så er det et billigt alternativ. Det er min yndlingsrose i haven, for den har de fineste små hvide roser, der bliver ved med at blomstre fra juni til jul.

I sensommeren sætter rosen hyben samtidig med at nye roser springer ud. Rosen er selvrensende, hvilket betyder, at man bare skal feje hen over planterne med en stiv kost, når blomsterne visner, og så rasler de visne blomster af. Så kommer der i stedet et væld af de små, røde hyben, der er så fine i buketter og kranse. Fuglene mæsker sig også i de røde hyben, når vinteren for alvor bider sig fast.

Sådan gør jeg

Jeg klipper små kviste med hyben af roserne. Der går mange til selv en lille halmkrans med en diameter på 20 cm. En mindre krans kan også gøre det.

Jeg bruger en mørkegrøn vindseltråd som jeg fastgør til halmkransen og vikler kvistene på, så de dækker kransens øverste flade og i siderne. Da den står på bordet, er det overflødigt at binde kviste på undersiden af kransen. Jeg er højrehåndet, så jeg vikler med uret rundt.   

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.