Rosenkålssalat med æbler og ristede mandler

Date
dec, 19, 2021

Rosenkål deler vandene, nogle elsker dem og spiser dem som slik, og andre synes de smager bittert. Jeg er selv ret glad for rosenkål, især når de steges en anelse ved meget høj varme, men stadig beholder sprødheden. 

Rosenkål er en rigtig vinterspise og en god grøntsag at have i køkkenhaven gennem vinteren. De bliver bare bedre efter en gang frost, og så er de nemme at høste.

Når rosenkål tilberedes på denne måde, er de gode i salater. Den let bitre smag er god sammen med de søde noter hos ristede mandler, syrlige noter hos æbler og cremede, fyldige avocadoer. Bacon bruges som krydderi i salaten for at tilføre lidt røget smag. Man kan undlade bacon og i stedet tilsætte lidt røget paprika til dressingen.  

Ingredienser til 4 personer

500 gram rosenkål

2 syrlige æbler fx ”Belle de boskoop”

2 avocadoer

50 gram ristede mandler

8 skiver røget bacon

Dressing

1 dl olivenolie

Saft og skal fra 1 økologisk citron

1 tsk ahornsirup

1 tsk dijonsennep

Salt og peber

Sådan gør du

Rosenkål skylles og de yderste blade tages af. De skæres i halve og steges i olivenolie ved høj varme til rosenkålene tager lidt farve, men stadig er hårde. Køl dem ned.

Mandlerne steges i lidt olivenolie på en pande og der tilsættes fint salt. Tag dem af varmen, når de begynder at dufte og tage farve. Køl dem ned.

Bacon steges og smuldres til små stykker som køles ned.

Imens blandes ingredienser til dressingen.

Æblerne skylles, udkernes og skære i tynde både. Avokadoen skæres i mundrette stykker og blandes med æbler, rosenkål, bacon og ristede mandler. Dressingen hældes over med det samme, så æbler og avocado ikke når at blive kedelige i farven.

Salaten er fyldig og mættende i sig selv, men den kan også spises som tilbehør til f.eks. frikadeller eller kylling.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.