Besøger man en blomsterbutik, så sprænger de skrigende farver en i øjnene af eksotiske blomster fra fjerne himmelstrøg samt indfarvede tørrede græsser. De fylder mere og mere i landskabet, for det er de sprælske farver, der hitter. De lyserøde blomster forsvinder helt i mængden, og står der og ser blege og fesne ud. Blomsterhandlerne formår dog at arrangere dem i klynger sammen med matchende blomster. Det vil ellers se herrens ud, hvis de stod der sammen med neon-orange, tørrede græsser.

Jeg følger trenden og går all in på den eksotiske trend, der sender os durk til de tropiske lande, hvor vejret er varmt året rundt, og hvor man drikker farvestrålende cocktails med udsigt til et turkisblåt ocean.

Denne blomstertrend stikker helt af i forhold til klimadagsordenen, som så meget andet for tiden. Blomsterne produceres ikke i Danmark, så de bliver transporteret hertil fra Langtbortistan.  Flere af de naturlige græsser har fået et skvæt skrigende farve, og gud ved hvad det består af. Ingen insekter vil slå sig ned her.

Men jeg købte alligevel lidt forskelligt, og for at lette lidt på min samvittighed gik jeg i gemmerne og hentede de mest farvestrålende evighedsblomster, som jeg dyrkede i min egen have i sommers og tørrede til brug her i vinterperioden.

Jeg købte protea i pink og orange farver, anthurium-flamingoblomst med kæmpestore blade i grønne og røde farver, orange valmuer, pink gerbera, bordeaux nelliker og franske anemoner, metalblå mandstro og gule trommestikker samt et udvalg af neon-orange, pink, blå og bordeaux tørrede farvede græsser. De er placeret på rad og række i en flaske-vase som et farvestrålende tapet.

Så er det frem med sangriaen og sambarytmer i højtalerne, så vi kan drømme os hen til troperne her i vores Coronahærgede og mørke januar i det kolde nord.

januar 17, 2022

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.