Selleribøf med hummus og bagte rodfrugter

Date
jan, 17, 2022

Det er overraskende, hvor godt et alternativ stegt selleri er til en bøf af oksekød. Hvis jeg skulle vælge, så blev det det sunde valg. Tilbehøret skal så være noget andet end sovs og kartofler.

”Man spiser med øjnene” – sagde en god veninde en dag, da vi var ude at spise sammen på en lækker vegetarisk restaurant. Farvestrålende og indbydende så det ud, da retten blev serveret på en smukt designet tallerken og anrettet delikat. Nu vil jeg ikke påstå, at jeg har de evner, men denne ret er farvestrålende og indbydende, og består af supersunde ingredienser fra hele farveskalaen. Der er de bordeaux rødbeder, orange og lilla gulerødder, hvide pastinakker, røde granatæbler, grønne grønkål, gule æbler og brune selleribøffer med hummus til. Flere ernæringseksperter udtaler, at vi skal sørge for at spise mad med mange forskellige farver, for de indeholder en god variation af vitaminer og mineraler.

Jeg er ved at have opbrugt mit depot af rodfrugter, men har stadig masser af kål i haven samt æbler og hvidløg på lager. 

Ingredienser til 4 personer

Selleribøf

1 selleriknold

3 spsk. Sesamfrø

1 æg

Salt og peber

Hummus

400 gram tørrede kikærter (Man kan også bruge forkogte på dåse)

2 fed hvidløg

2 spsk. Olivenolie

1 spsk. Tahin (sesampasta)

1 spsk. Tabasco eller en knivspids chilipulver

Saft af ½ citron

1 tsk. spidskommen

Evt. lidt yoghurt til at gøre hummussen lind

Salt

Bagte rodfrugter

1 kilo blandede rodfrugter (gulerødder, rødbeder, pastinakker og persillerødder)

Olivenolie

Salt og peber

Grønkålssalat

Grønkål

Spiseæbler, gerne cox orange

Granatæblekerner

Sådan gør du

Kikærter lægges i blød i ca. 12 timer og koges møre. Eller man kan bruge kikærter på dåse, der er et fint alternativ. Kikærterne blendes med de øvrige ingredienser. Er den for tyk, kan der tilsættes lidt yoghurt for at gøre hummussen lind. Smages til med salt og evt. lidt mere citronsaft og chili.

Selleri skrælles og skæres i 1,5 cm tykke skiver. De vendes i æg og sesamfrø og krydres med salt og peber. Bøfferne steges ved middelvarme på panden ca. 5-6 minutter på hver side til de er gyldne og møre.

Rodfrugterne skrubbes rene og skæres i smalle stave. De lægges i en bradepande i et lag og dryppes med olivenolie, salt og peber. De bages i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter til rodfrugterne er møre og begynder at blive gyldne i kanten.

Grønkålen ribbes, skylles og hakkes fint. Æblerne skæres i små tern og kerner fra granatæble blandes i. Det passer fint med en klassisk olie-eddike dressing til salaten.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.