Min fryser bugner af bær. Der er ribs, solbær, brombær, hindbær og jordbær, og så er der en stor pose blåbær plukket i skoven, hvor min bror bor. Siden nytår har den stået på smoothies til morgenmad og som lækkert mellemmåltid.
Bærrene skal jo bruges, også til andet end marmelader og kager, så smoothies er et super sundt alternativ. Denne smoothie gør et indhug på blåbær, brombær og hindbær, for jordbærrene gemmer jeg til rødgrød med fløde, som jeg er så vild med – især her om vinteren.
Et sundt sødemiddel i smoothien er honning fra Torben Pedersens bier, der bor nede i skovbrynet 200 meter fra vores have, og som flittigt kommer forbi for at samle pollen og nektar. Honningkrukken er fyldt med den første tapning fra foråret 2021. Det er en skøn fornemmelse at spise honning fra nærområdet og tænke på, at den er fyldt med smagsnoter fra bl.a. æbleblomster, bellis, mælkebøtter, kløver, skilla, påskeliljer, anemoner og vorterod, som haverne i Troense er fyldt med.
Ingredienser til et stort glas
50 g blåbær
100 g brombær
50 g hindbær
1 tsk honning
2 dl yoghurt naturel eller kefir
1 spsk. cashewnødder eller mandler
1 spsk. knust is (Kan udelades)
Sådan gør du
Jeg har købt mig en ny blender, der kan indstilles til at lave smoothies. Så er det bare at smide alle ingredienser i blenderen, og lade den gøre arbejdet indtil den melder klar.
Har du en gammeldags og velfungerende blender, så blender du bærrene i cirka et minut, tilsætter yoghurt/kefir, nødder og honning og blender yderligere et minut. Tilsæt til sidst isen og blend til isen er knust. Isen kan udelades, hvis bærrene er frosne.
Smoothien spises straks mens den stadig er kold.