Dadelkage med valnødder og mørk bærcreme

Date
feb, 06, 2022

Denne kage er sød, saftig og fyldig, selvom der hverken er tilsat sukker, smør eller mel. Den er fyldt med mange gode sager, der både er sunde og samtidig smager sødt og usundt. Det er næsten for godt til at være sandt.

Dadler, mandler og valnødder samt æg er hovedingrediensen kagen. For at gøre den frisk tilsættes skal og saft fra lime. Hakkede valnødder giver den bid, og man spiser den med en frisk bærcreme rørt af enten friske bær fra haven i sommerhalvåret, eller frosne bær om vinteren.

Det, jeg har mest tilbage af på mit depot af afgrøder fra haven, er valnødder og bær på frost. Sidste år var et forrygende bær-år, og jeg skal hver uge bryde min hjerne med opskrifter, hvor jeg får dem brugt i alle mulige retter. Hver morgen står den på smoothies med bær, de puttes i og ovenpå grød og i desserter og kager som denne, jeg bringer en opskrift af i dag.

Ingredienser

Kage

100 gram valnøddekerner malet til mel

100 gram mandler malet til mel

400 gram dadler uden sten

6 spsk. rapsolie

1 banan

5 æg

Skal og saft fra 1 økologisk lime

Korn af 1 vaniljestang

2 tsk kanel

Et nip salt

75 gram grofthakkede valnøddekerner

Bærcreme

Et lille bæger cremefraiche eller skyr

2 dl. piskefløde

75 gram mørke bær f.eks. blåbær, brombær eller solbær

Sådan gør du

Rør kagen sammen i en stor blender eller foodprocessor. Blend først mandler og valnødder til en grynet masse. Udkern dadlerne og blend dem i nødderne sammen med rapsolien til det samler sig som en sammenhængende fast masse.

Tilsæt dernæst skal og saft af en økologisk lime, vaniljekorn og kanel. Blend æggene i et af gangen og lad det køre godt igennem efter hvert æg til dejen næsten er skummende og glat.

Hæld dejen over i en skål og vend grofthakkede valnøddekerner i.

En springform fores med bagepapir og kagen bages ved 160 grader i ca. 50 minutter. Stik i kagen med en gaffel og se om der hænger dej ved.

Rør cremefraiche eller skyr med bær. Pisk fløden stiv og vend den i bærcremen. Spis kagen afkølet med kold bærcreme til. Pynt kagen med revet limeskal og lidt valnøddekerner.

Helle Troelsen

2 Comments

 1. Svar

  Nicoline

  marts 5, 2022

  Hvornår skal bananen i? Jeg synes ikke at kunne finde det i opskriften.

  • Svar

   Helle Troelsen

   marts 7, 2022

   Den blander du bare i når de andre ingredienser blandes sammen.
   Mvh Helle

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.