Det er ikke altid nemt at lykkes med at plukke påskeklokker ind til buketter, og få dem til at holde i vasen. Ofte klasker de sammen efter kort tid, og så er den fornøjelse forbi.  

Her i februar begynder påskeklokkerne at blomstre, og man fristes til at plukke løs af dem. Når de er på sit højeste i april, kan man plukke hovederne af blomsterne, og arrangere dem i et fad med vand. Her holder de sig fint i flere dage. Men skal der stilk med, og skal påskeklokkerne arrangeres i vaser sammen med andre planter, så er det straks sværere. Man kan dog godt lykkes med det, hvis disse råd følges.

Tag en vase med koldt vand og en skarp, spids kniv med ud i haven. Skær stilken af påskeklokken af i et skråt snit. Lav et par rids langs stilken med spidsen af kniven og stik den straks i vand. Arranger buketten udenfor, hvis det ikke er frostvejr. Ellers flyt ind et køligt sted. Stil buketten i et døgn på køl, enten udenfor eller i et frostfrit men køligt udhus eller drivhus.

Buketterne kan holde i vasen ved stuetemperatur i en lille uges tid.  De er arrangeret i to mosgrønne kander, der matcher så fint de rustikke planter, der er brugt i buketterne.

I buketterne er brugt

Påskeklokker i forskellige sorter

Eukalyptusgrene fra en krukkeplante

Blade af vintergrøn bispehue fra haven

Stedsegrøn mosbregne fra skovhaven

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.