Kål er ikke bare kål, når det handler om smag. Der er så mange forskellige smagsnoter i kål, om man spiser almindelig grønkål, toskansk palmekål, italiensk bladkål eller blomsterkål.
Til ugens opskrift på kålsalat har jeg høstet forskellige kålsorter, jeg har i haven. Jeg har ikke alene valgt dem fordi de smager forskelligt, men også på grund af deres dekorative egenskaber. De er forskellige i farver, former og mønstre. Når de anrettes på en tallerken, drysses med lidt granatæblekerner, æbler og valnødder, så ligner salaten en dekoration i sig selv.
Det kan være svært at skaffe de forskellige kålsorter i detailbutikkerne, hvis man minutiøst vil gøre opskriften efter. Man kan sagtens bruge de almindelige sorter af f.eks. grønkål, savoykål og spidskål. Men med denne opskrift håber jeg på, at der snart vil vokse andre kålsorter i haverne end de gængse.
Ingredienser
Kålsorter:
Grøn grønkål og rød grønkål
Hvidbroget grønkål ”Emerald Ice”
Palmekål – almindelig toskansk kål ”Nero di Toscana”
Palmekål med fligede blade ”Jagallo nero”
Spidskål
Andre ingredienser
Valnøddekerner
Æbler (God krydret sort er Cox Orange)
Granatæblekerner
Dressing
Olivenolie
Hvid balsamicoeddike
Lidt akaciehonning
Lidt dijonsennep
Salt og peber