Dekorativ kålsalat

Date
feb, 14, 2022

Kål er ikke bare kål, når det handler om smag. Der er så mange forskellige smagsnoter i kål, om man spiser almindelig grønkål, toskansk palmekål, italiensk bladkål eller blomsterkål.

Til ugens opskrift på kålsalat har jeg høstet forskellige kålsorter, jeg har i haven. Jeg har ikke alene valgt dem fordi de smager forskelligt, men også på grund af deres dekorative egenskaber. De er forskellige i farver, former og mønstre. Når de anrettes på en tallerken, drysses med lidt granatæblekerner, æbler og valnødder, så ligner salaten en dekoration i sig selv.

Det kan være svært at skaffe de forskellige kålsorter i detailbutikkerne, hvis man minutiøst vil gøre opskriften efter. Man kan sagtens bruge de almindelige sorter af f.eks. grønkål, savoykål og spidskål. Men med denne opskrift håber jeg på, at der snart vil vokse andre kålsorter i haverne end de gængse.

Ingredienser  

Kålsorter:

Grøn grønkål og rød grønkål

Hvidbroget grønkål ”Emerald Ice”

Palmekål – almindelig toskansk kål ”Nero di Toscana”

Palmekål med fligede blade ”Jagallo nero”

Spidskål

Andre ingredienser

Valnøddekerner

Æbler (God krydret sort er Cox Orange)

Granatæblekerner

Dressing

Olivenolie

Hvid balsamicoeddike

Lidt akaciehonning

Lidt dijonsennep

Salt og peber

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.