Rosa pil i symfoni med kirsebærgrene

Date
feb, 14, 2022

I en stor krukke på gårdspladsen vokser et piletræ ”Mount Aso” der lige nu blomstrer med de yndigste gammelrosa gæslinger. Jeg købte piletræet netop på grund af disse gæslinger. En af grenene stak af fra de andre og var blevet en tand for lang, så den klippede jeg af. Ud af det kom 4 kviste, som har dannet inspiration til ugens buket.

Den skal naturligvis holdes i rosa nuancer, så jeg høstede nogle kirsebærgrene i haven, der lige nu står med bristefærdige dekorative knopper efter en uge ved stuetemperatur. Snart springer de ud med hvide små blomster og lysegrønne blade.

For at understrege de rosa toner og det rustikke udtryk købte jeg grene af rosa voksblomst (Chamelaucium uncinatum), gammelrosa statice og blåbærkviste.

februar 14, 2022

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.