En sjov vintersyssel er at designe nye plantesammensætninger. En idé er at tage udgangspunkt i en yndlingsblomst eller en særlig farve, og så gå på opdagelse i frønyheder fra diverse frøfirmaer eller andre medier på nettet. Her kan man f.eks. sammensætte en buket af matchende farver blandt f.eks. sommerblomster og så planlægge et skærebed ud fra det.

Husk at der skal fyld i en buket, så der skal også udvælges planter til det. Et fint bud kunne være karse, der sås i et bed, og som skal vokse sig til en stor og fyldig plante. Karse får fine små blade og hvide filigran blomster, der klæder enhver buket.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.