Krans med perlehyacinter

Date
mar, 01, 2022

I weekenden var jeg i haven for at beskære en kaprifolie, der havde bredt sig lige lovlig meget. Den havde over 2 meter lange stængler, der har den kønneste varme, brune farve, og hvis bark trevler en smule. Stænglerne var fugtige efter den megen nedbør, vi har fået gennem februar, og de var derfor smidige nok til at bruge som vikle-materiale til en krans.

De lyseblå perlehyacinter er taget ud af potterne og skilt ad. Jorden er vasket af, for de skal indgå råt som pynt i kransen. Både blomster, blade, løg og rødder danner et dekorativt fyld.

Efeu er ligeledes slem til at brede sig, så her har jeg også tyndet ud. Den længste stængel med blade er brugt til at vikle en gang rundt om kransen for at supplere med lidt mere grønt.

Det har jeg brugt i kransen

Kraftig jernring – Ø 40

4 lange kaprifoliestængler på ca. 2 meters længde hver.

1 lang efeustængel der når en gang rundt.

4 potter blå perlehyacinter

Ståltråd

Sådan gør jeg

Kaprifoliestænglerne vikles en ad gangen rundt om jernringen. Den første bindes fast med ståltråd. Hver ende af de efterfølgende stængler stikkes fast mellem de andre, så de ikke går op.

En ende af efeustænglen fastgøres på samme måde, og vikles omkring en gang rundt.

Perlehyacinterne befries fra jord og skylles efter, så de er helt rene. De vindes omkring kransen med ståltråd. Hver plante vendes modsat den anden, så både rødder og blomster vender skiftevis mod midten og mod yderkanten af kransen.

Den hænges udenfor og kan holde sig fin i en måneds tid uden at perlehyacinterne visner.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.