Det er nok de færreste, der lige nu har blomsterkål stående i køkkenhaven. Så denne opskrift er nok mest ment som lokkemad til, at I får forspiret blomsterkål til dyrkning i den kommende sæson. For mere lækker kål findes næppe.
Jeg købte småplanter hos Gartneriet Toftegård sidste sæson, blot for at prøve dem af. I år sår jeg dem selv, for der skal dyrkes rigtig mange.
De små kålbuketter, der næsten ligner blomster, sidder op ad kålstokken, ligesom rosenkål gør. Blomsterkål er nemlig en krydsning mellem rosenkål og grønkål, men den har sin egen lækre, nøddeagtige kålsmag, der passer så fint til at blive ristet i olivenolie på en varm pande og drysset med mandler og parmesan i flager. En frisk dressing fuldender en skøn ret, der enten kan bruges som tilbehør til andet mad eller som en selvstændig frokostret. Enkelt og lækkert.
Ingredienser
250 gram blomsterkål
50 gram mandler
En håndfuld parmesan revet i flager
Dressing
2 spsk olivenolie
Revet citronskal fra ½ citron
1 fed presset hvidløg
1 spsk. hvid balsamico
Salt/peber
Sådan gør du
Blomsterkålene skylles og tørres. Olivenolien varmes op på en pande, og blomsterkålene ristes kun lige så længe, at de stadig beholder sprødheden. Tag dem af varmen og lad dem køle af.
Bland ingredienser til dressingen sammen og hæld den over blomsterkålene.
Rist mandlerne hele på en varm og tør pande. Tag dem fra varmen og hak dem i mindre stykker.
Skræl parmesanen i flager med en kartoffelskræller og drys de ristede mandler og parmesan over salaten.