Det er med at benytte sig af forårets friske råvarer fra haven og naturen. Lige nu er ramsløg noget af det lækreste at bruge som ingrediens i madopskrifter. Ramsløg vokser fortrinsvis i bøgeskove, men jeg har dem også i skovbedet i haven, hvor jorden er løs og muldrig. De breder sig ret meget, så der er lige nu rigeligt til alverdens ramsløgsretter.
Ramsløg kan forveksles med liljekonvaller, som ynder at vokse under samme vækstvilkår som ramsløg. Liljekonval er giftig, så man skal passe på ikke at få dem høstet med. Jeg bruger den kraftige løgduft fra bladene som rettesnor, for så er man sikker på, at det er ramsløg og ikke liljekonvaller hvis blade ikke har nogen duft.
I dagens opskrift er ramsløg brugt i en tærte sammen med spinat, en dejlig og sund kombination.
Ingredienser til en tærte
Dej
50 gram olie
50 gram grahamsmel
150 gram hvedemel
1 tsk salt
3 – 5 spsk koldt vand
Fyld
100 gram ramsløg
100 gram frisk spinat
1 spsk olivenolie
3 æg
75 gram moden cheddar
2 dl græsk yoghurt 2%
100 gram bacon
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Bland olivenolie, mel og salt sammen. Dejen samles med koldt vand som tilsættes lidt ad gangen. Rul dejen ud og beklæd en tærteform.
Skyl ramsløg og spinat og dup bladene tørre med et viskestykke. Varm olivenolien op på en pande og steg ramsløg og spinat til de netop falder sammen. Tag dem af varmen.
Steg baconskiverne sprøde og skær eller hak dem i småstykker
Riv cheddarosten. Rør æg og græsk yoghurt i og smag til med salt og friskkværnet peber. Vend ramsløg og spinat i æggemassen.
Bunden bages 5 minutter ved 200 grader.
Fordel æggemassen og drys bacon ovenpå. Bag tærten videre i ca. 20 minutter til æggemassen er stivnet og har taget farve.
Tærten serveres med en grøn salat til.