Tærte med ramsløg og spinat

Date
mar, 28, 2022

Det er med at benytte sig af forårets friske råvarer fra haven og naturen. Lige nu er ramsløg noget af det lækreste at bruge som ingrediens i madopskrifter. Ramsløg vokser fortrinsvis i bøgeskove, men jeg har dem også i skovbedet i haven, hvor jorden er løs og muldrig. De breder sig ret meget, så der er lige nu rigeligt til alverdens ramsløgsretter.

Ramsløg kan forveksles med liljekonvaller, som ynder at vokse under samme vækstvilkår som ramsløg. Liljekonval er giftig, så man skal passe på ikke at få dem høstet med. Jeg bruger den kraftige løgduft fra bladene som rettesnor, for så er man sikker på, at det er ramsløg og ikke liljekonvaller hvis blade ikke har nogen duft.  

I dagens opskrift er ramsløg brugt i en tærte sammen med spinat, en dejlig og sund kombination.

Ingredienser til en tærte

Dej

50 gram olie

50 gram grahamsmel

150 gram hvedemel

1 tsk salt

3 – 5 spsk koldt vand

Fyld

100 gram ramsløg

100 gram frisk spinat

1 spsk olivenolie

3 æg

75 gram moden cheddar

2 dl græsk yoghurt 2%

100 gram bacon

Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Bland olivenolie, mel og salt sammen. Dejen samles med koldt vand som tilsættes lidt ad gangen. Rul dejen ud og beklæd en tærteform.

Skyl ramsløg og spinat og dup bladene tørre med et viskestykke. Varm olivenolien op på en pande og steg ramsløg og spinat til de netop falder sammen. Tag dem af varmen.

Steg baconskiverne sprøde og skær eller hak dem i småstykker

Riv cheddarosten. Rør æg og græsk yoghurt i og smag til med salt og friskkværnet peber. Vend ramsløg og spinat i æggemassen.

Bunden bages 5 minutter ved 200 grader.

Fordel æggemassen og drys bacon ovenpå. Bag tærten videre i ca. 20 minutter til æggemassen er stivnet og har taget farve.

Tærten serveres med en grøn salat til.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.