Duftende gyldenlak i kølige farver

Date
apr, 03, 2022

Gyldenlak forbinder mange med en gammeldags plante, som voksede i gamle haver. Ofte var de i gyldne farver såsom orange, gul og chokoladebrun. Jeg har dem stående i mit bed med mørke, brændte farver og nu er de lige på nippet til at springe ud.

Forleden modtog jeg i gave et par gyldenlakker i helt andre farver. Langt mere dæmpede og sarte fra hvidt over sart gult til kølig lilla. De har beholdt sin fantastiske duft. Så snart jeg stillede dem på havebordet, kom bierne summende forbi og satte sig straks til at suge nektar.

De kølige farver dannede inspiration til et arrangement af krukker arrangeret på et stort fad. Nu, hvor det er april og lunefuldt i vejret, har jeg valgt planter i grålige, matchende toner, der kan tåle let frost.

Her står eukalyptus, der nok er den mest sarte af dem alle, den silkebløde plante Eremophila Nivea med de fineste, små lilla blomster og en vindheks som er overvintret i haven.

For at give arrangementet højde og lethed, har jeg plantet en rosa peberbusk, der stikker lidt op. Den blomstrer nu, fordi den har fået en lille tyvstart i drivhuset. Snart ses den blomstre i de danske haver.

april 3, 2022

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.