Rabarbersaft og rabarbershots

Date
apr, 03, 2022

Under rabarberklokkerne vokser rabarbernes stængler, men de er endnu ikke store nok til at jeg vil høste dem. I fryseren fandt jeg en stor pose med rabarber fra sidste år, og det er oplagt at bruge dem nu. Jeg er vild med rabarbermarmelade, men det har jeg også frosset ned fra sidste år, hvor jeg syltede en masse, da vi var i overflod af rabarber.

Jeg vælger derfor at lave rabarbersaft. Meget blev det ikke til, så for at strække de skønne dråber, blev en del af saften brugt til rabarbershots med ingefær. Rabarber og ingefær passer så godt sammen, for så kombinerer man det søde med det sure og det stærke.

Ingredienser

500 g rabarber

1 liter vand

200 g sukker

Saft af 5 limefrugter

Kornene fra 1 vaniljestang

Frisk ingefær til shots.

Sådan gør du

Rabarbersaft

Rabarber, vand, sukker, vaniljekorn og limesaft blandes sammen i en gryde og koges i ca 10 minutter indtil rabarberne splatter ud.  

Tag gryden af komfuret og lad saften trække imens den køler af.

Sigt saften og hæld den på rene og skoldede flasker.

Rabarbershots

Fortynd rabarbersaften med vand, så den stadig smager kraftig men ikke som ufortyndet saft. Riv ingefæren fint og bland det i, så det fylder ca. ¼ del af saftens mængdefylde. Lad det trække i mindst en time på køl. Jeg hælder det i en mindre flaske, så jeg har det stående i køleskabet i nogle dage. Flasken rystes inden den hældes op og nydes kold. En god og sund start på dagen.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.