I grøftekanten langs markerne i nabolaget vokser rød hestehov, som også kaldes for skræpper.  Planten vokser i Danmark i fugtige områder – ved åer, voldgrave og i grøfter. Det er en udskældt plante blandt landmændene, for rød hestehov breder sig enormt. Jeg synes nu den er meget fin, når den står med sine store blade og helt dækker skrænter og grøfter. Det første der viser sig af planten er de rosa skud, som er blomsten. Den er finest, når den ikke er helt udsprungen, eller når den er halvt udsprungen, for så changerer farverne i blomsterne fra mørk rosa til lys rosa. På dette stadie plukker jeg altid en favn fuld og binder blomsterne i en krans.

Sådan gør jeg

Omkring en kraftig ståltråd vikler jeg birkekviste, da jeg i dag har valgt at binde en halvkrans. Kvistene samles og fastgøres med ståltråd. Med ståltråd vikler jeg fra toppen mod bunden af kransen i begge sider, så blomsterne vender den samme vej og dækker birkegrenene. Kransen er ret tung, da stængler og blomster på rød hestehov er fyldige.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.