Vi har lidt travlt med at få tømt kålbedet for tiden. De er ved at sætte blomst, så der bruges løs af de forskellige grønkålssorter. Det er ret dekorativt når grøn og rød grønkål blandes sammen med den hvidbrogede grønkål og lidt italiensk fliget palmekål.
Knaldrøde granatæblekerner og orange appelsin-fileter pynter også gevaldigt i salaten. Men man bliver ikke helt rigtigt mæt uden at der kommer mættende fyldstof i salaten. Perlebyg er en af mine favoritkerner, for den smager mildt og er hverken for grov eller for blød i konsistensen.
Ristede hasselnødder og en sursød dressing gør underværker i denne mættende kålsalat.
Ingredienser til 4 personer
2 dl perlebyg
En stor skålfuld grønkål
2 appelsiner
1 granatæble
75 gram ristede hasselnødder
Dressing
½ dl god olivenolie
Saft fra 1 citron
2 spsk citron-balsamico glaze
1 tsk sennep
Salt og peber
Sådan gør du
Kog de 2 dl perlebyg i 4 dl vand til de er netop møre, men ikke for bløde. Der skal være lidt bid i dem. Beregn ca. 20 minutter. Lad den køle helt af.
Rist hasselnødderne på en tør, varm pande til de bliver let brune og dufter af ristede nødder. Skallen nulres af og nødderne hakkes groft.
Skyl grønkålen, fjern de groveste stængler og hak den groft. Put grønkålen i en stor salatskål sammen med de ristede hasselnødder.
Befri appelsinerne for skræl og den hvide hinde. Skær appelsinfileterne ud og put dem i skålen.
Befri de røde kerner fra granatæblets bitre hinder og tilsæt dem til salaten.
Bland den afkølede perlebyg i salaten.
Rør ingredienser til dressingen sammen. Hvis du ikke kan skaffe citron-balsamico glaze, kan man i stedet bruge 1 spsk akaciehonning tilsat 1 tsk fintrevet citronskal.
Salaten er god sammen med kylling, eller den kan spises for sig selv.