Man kan se på haven, at vi er midt i påskedagene, der er gul og spirende grøn. Påskeklokker og påskeliljer er på sit højeste i deres blomstring, og det er lige hvad vi trænger til i disse dage.

De fineste skud ses nu i buske, hæk og hegn. De fineste har jeg plukket ind til denne buket, for spiræa starter med smukke rødlige blade i udspring, der udvikler sig til mørkegrønne senere på foråret. Det er det samme for hjertetræet og bærmispel, som står lige ved siden af. Nedenunder blomstrer de fyldte hvide påskeklokker sammen med den dobbelte påskelilje ”Ice King”. Det gav inspiration til ugens buket.

Jeg fik ideen at tilføje den langstilkede og mere spinkle påskelilje ”White Lady”, der står tæt under Victoriablommetræet. De er knap sprunget ud men kom alligevel i buketten. Men så fik jeg øje på, at blommetræet havde produceret en masse vildskud fra bunden af stammen, hvilket kommer fra det træ det i sin tid er podet på. De blev klippet af i farten, og et par stykker røg med i buketten.

Påskeklokker skal behandles på en bestemt måde, hvis de skal holde længe i en vase.

Jeg tager en spids, skarp kniv med ud og skærer et langt skråsnit, når påskeklokken plukkes. Derefter skærer jeg nogle ridser på langs af stilken og stikker den direkte i vasen med vand, som jeg har taget med ud. Buketten står i et døgn udenfor, hvor det er køligt. Derefter kan buketten tages ind i den varme stue, hvor den vil holde længe. Ved den behandling holder påskeklokkerne og grenene længst, men så kan man skifte påskeliljerne ud, når de visner.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.