Køligt gult forårstapet

Date
apr, 25, 2022

De langbenede påskeliljer “White Lady” med gul midte og en gammel ukendt sort med hvid midte er blandt mine favoritter i haven. De har en længde på stilken og størrelse og form på blomsten som hos pinseliljer, men de blomstrer meget tidligere. De står tæt i fuldt flor i et bed i hobbyhaven, der skal tømmes for påskeliljeløg, når de er afblomstret. For her skal vokse skovjordbær.

Jeg vil gemme løgene og lægge dem sammen i et bed under et af de gamle frugttræer bagerst i haven. Det er så kønt at have et tæt tæppe af påskeliljer i plænen, der får lov at stå uberørt til de er visnet ned. Først derefter slås græsset.

I ugens buket har de to sorter påskeliljer dannet inspiration til et let blomstertapet. De er arrangeret i en vase med reagensglas og står sammen med den tidligt blomstrende tulipan ”Purissima”, der lige nu blomstrer flere steder i haven. Jeg var hos blomsterhandleren og købe fyld; den florlette karse, som man selv kan så i køkkenhaven og lade gro højt. Karse er nemlig fantastisk som fyld i buketter.

april 25, 2022

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.