Forårsbuket i mørke toner

Date
maj, 03, 2022

I min iver efter at rydde op i krydderurtebedet, gravede jeg en del selvsåede lærkesporer op. Der er mange af dem, for de breder sig fra hækken og blander sig med urter, stauder og løgplanter i havens bede. Det er egentlig synd at fjerne dem, for lærkesporer er lige så fine som alle andre forårsblomstrende planter.

De vokser i hegn og skovbryn på Tåsinge. Man ser lærkesporer alle vegne, så for mig er det den første rigtige ”grøftekantsbuket” man kan plukke af vilde blomster. I haven er der både hvide, lyslilla og bordeaux lærkesporer, men det fineste ved dem er de fine lette blade, der er gode som fyld.

Sydbøgen med de små blade blev beskåret og grene derfra er stukket i buketten. De lilla tulipaner ”Negrita” og bordeaux påskeklokker fuldender farveskalaen.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.