Smart vanding af roser

Date
maj, 03, 2022

Roserne tørster efter et par forårsmåneder med lidt nedbør. Der er tørt langt ned i jorden, og det kan ses på roserne. Nogle er allerede ved at få meldug, der vidner om, at de mangler vand.

En smart vanding af roser er med en murerspand, hvori der er boret to små huller i bunden af spanden ude ved kanten.  Hullerne svarer til størrelsen på et syvtommersøm.

Spanden placeres under en rose med hullerne så tæt på roden som muligt. Der fyldes vand i spanden, og efter ca ½ time er spanden tømt for vand. Vandet har langsomt sivet dybt ned i jorden og forsyner rosernes rødder med vand. Spanden flyttes derefter til en ny rose. Jeg har 4 spande i gang på en gang. Så når man hurtigt roserne igennem.

Hvis tørken fortsætter, skal der vandes hver 14. dag.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.