Arme riddere med rabarberkompot

Date
maj, 09, 2022

Arme riddere har reddet mange stunder i familien en fredag aften, hvor der blev set Disneysjov, og hvor der ikke kunne støves slik op, for der havde være en sliktyv forbi i nattens mulm og mørke.

Arme riddere er knasende søde, men kan også blive knasende sprøde hvis de i stedet for at steges på panden, grilles i ovnen.

Forleden fik jeg lyst til arme riddere, men de er nok en tand for søde. I køleskabet havde vi rabarberkompot fra aftenen før, hvor den blev spist som tilbehør til stegt kylling. Jeg smed en klat på de arme riddere og lidt creme fraiche til, og så var det hele forvandlet til den lækreste dessert. Prøv det selv, hvis du en dag er lækkersulten!

Ingredienser

Arme riddere

Skiver af hvidt brød

Rørsukker

Kanel

Smør

Rabarberkompot

500 gram rabarber

1 vaniljestang

150 gram rørsukker

Creme fraiche 9%

Sådan gør du

Bland kanel og sukker sammen i en dyb tallerken. Skær brødet i skiver og smør det med et godt lag smør.  Vend brødskiverne i kanelsukker, så der kommer et tykt lag. Tænd grillen i ovnen og grill brødskiverne til overfladen er gyldenbrun og næsten karamelliserer. Denne grillede udgave af arme riddere er uden æg, men kan også tilberedes på klassisk vis med æg og steges på panden.

Skyl og skær rabarberstilkene i 3 cm stykker. Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med rørsukker i en stor skål. Vend rabarberstykkerne deri og lad dem trække i en times tid ved stuetemperatur. Tænd ovnen på 200 grader og bag kompotten i ca. 20 minutter eller til rabarberstykkerne virker møre, når man stikker i dem.   Køl kompotten af og spis det ovenpå arme riddere. Server dem med cremefraiche eller vaniljeis, hvis du ikke kan få det sødt nok.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.